Eigen producties
Veertien jongeren op het toneel met Cyrano de Bergerac

Deze OTO-productie werd gebracht door veertien jongeren tus­sen 15 en 18 jaar: Delphine Kesteloot, Julie Vanhauwaert, Maud Vanhauwaert, Caroline Devriendt, Fien Prophete, Tine Prophete, Kelly Vandenberghe, Lotta de Meulenaere, Brecht Devloo, Irina Maernhoudt, Liese Bouttery, Delfine Vansteenkiste, Dieter Billiet en Els Meersseman.

Voor de derde maal al waagde OTO (onafhankelijk theater Oostduinkerke) zich aan een theaterstuk met jongeren. Met Cyrano de Bergerac hadden de regisseurs het zich alleszins weer niet gemakkelijk gemaakt.

Het centrale karakter, Cyrano, was in de regering van Louis XIII een beroemde degenschermer en een amoureuze dichter. De aanblik van zijn kolossale neus overtuigde hem de aanbeden Roxane niet waard te zijn. Geleid door zijn gevoelens beslist hij zijn tegenpool Christian, eveneens verliefd op Roxane, te helpen met zijn liefdesverklaringen en brieven. Zodra do romance tussen die twee begint, fluistert Christiaen do dicht­kunst van Cyrano in de oren van zijn geliefde. Maar Christian beseft dat het niet zijn mooie ogen, maar de brieven van Cyrano zijn die Roxane hebben ontroerd. Voor zijn dood op het slagveld vraagt Christian zijn souffleur om alles aan Roxane op te biechten en haar voor de keuze te laten. Christiaen sterft vredig, in de waan dat de keuze in zijn voordeel gemaakt is. Na een rouwproces van jaren merkt Roxane, vlak voor Cyrano’s dood, de ware gevoelens achter de brieven...

Regie: Céline Kesteloot en Chris Vandenberghe.
Decors: Ludo Loones, Koen Hillewaere, Thomas Vander Brugghen
Kostuums en rekwisieten: Ariane Vyvey
Grime: Nel Vanhereweghe, Mie Vanmarcke, Greet Renders
Licht: Jan Lombré
Geluid: Paul Bordon
En verder alle anderen van de vaste OTO-crew.

Deze productie kwam tot stand dankzij de medewerking van Beschutte Werkplaats Westhoek vzw.


SITEMAP

Programma
Tickets en reservaties
Eigen producties
Cafe Foyer
Sponsors
Contact
Varia

CONTACT

Het Bedrijf / OTO vzw
Leopold II laan 9 A
Oostduinkerke-Dorp
info@hetbedrijf.be
0494/604 136
© Copyright © 2012 - 2018 - Het Bedrijf. OTO. Alle rechten voorbehouden.