Eigen producties
THEATER
OTO SPEELT…
King Lear 2020

Theater

Regie: Rik Desmet - Bewerking: Simon Devos

King Lear stichtte samen met zijn kompanen Gloucester en Kent het Rijk, over de oude grenzen heen. Maar de geest is uit de fles. Het zijn verwarrende tijden. Het Rijk kreunt onder het beleid van een oude mannen-generatie, die hardnekkig de eenheid wil bewaren. Een jonge generatie stelt de idealen van het Rijk in vraag: het is buigen of barsten.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cardelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Zij weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.

Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmundd en Edgar.

Doordat zijn drie dochters zich tegen de idealen van het Rijk keren, kan de zieke Lear dit ultieme verraad alleen maar persoonlijk nemen. Hij barst. En met hem het Rijk.

Een geactualiseerde bewerking van ‘King Lear’, waarin tegemoet gekomen wordt aan het teveel aan personnages rn verhalen in het oorspronkelijke drama, maar met behoud en intrige, het wantrouwen, het verraad, de drang naar macht, het generatieconflict… de poëzie.


SITEMAP

Programma
Tickets en reservaties
Eigen producties
Cafe Foyer
Sponsors
Contact
Varia

CONTACT

Het Bedrijf / OTO vzw
Leopold II laan 9 A
Oostduinkerke-Dorp
info@hetbedrijf.be
0494/604 136
© Copyright © 2012 - 2020 - Het Bedrijf. OTO. Alle rechten voorbehouden.