Theaterzaal

Ons theaterzaaltje is niet groot. Met slechts een 100-tal stoeltjes kun je gerust zeggen dat we een klein, maar uiterst gezellig zaaltje hebben. Voordeel daarvan is dat je zo goed als bij de artiest “op schoot” zit, dat je de emoties en de doorleefdheid van de acteurs veel bewuster meemaakt én de akoestiek van ons stemmige zaaltje is ronduit schitterend!

De stoeltjes gaan trapsgewijs omhoog en staan geschrankt. Mensen met lange benen kunnen gerust een hoekje aanvragen bij reservering. Rolstoelpatiënten kunnen op de eerste rij terecht.

Neem een kijkje achter de schermen in het onderstaande filmpje.

Gevestigde waarden in de theater- en muziekwereld bevestigen keer op keer de meerwaarde van dergelijke kleine, maar goed uitgeruste culturele ruimte. Bob De Moor, Bram Vermeulen, Benno Barnard, Theater Stap, Riguelle en Hautekiet, Jo De Meyere, Wannes Vandevelde, Willem Vermandere, Dirk Opstaele, Peter De Graef, Tuur De Weert, Kadril, Johan Verminnen, Lady Linn, … passeerden enthousiast de revue en vroegen vaak zelf om terug te mogen komen.

In 1994 werd door het gemeentebestuur de voormalige WVEM-gebouwen in de dorpstraat aangekocht als repetitieruimte voor de harmonie van Oostduinkerke. De bijhorende loods was “over” en werd aan OTO als repetitieruimte aangeboden. In de kille winter van ’95 richtte OTO, met gemeentelijke steun, maar vooral veel vrijwilligerswerk en inventiviteit van de OTO-ploeg, de loods in tot een knus theaterzaaltje voor zo’n 100 mensen. “Het Bedrijf” was geboren.

In januari 2002 investeert het gemeentebestuur in de infrastructuur van Het Bedrijf. De koer die bij de ingang van Het Bedrijf lag heeft nu een nieuwe bestemming gekregen: een bergingszolder, uitgebreid sanitair, een artiestenruimte met toilet en douche, een inkomhal en een foyer met vestiaire en balie werden er dan opgebouwd. OTO zorgde in ijltempo maar op een degelijke en verzorgde manier voor de volledige inrichting met tientallen liters verf, inrichting van toog en vestiaire, rekken en grimetafel, meubilair, verlichting, en talloze andere zaken. De verrijdbare bar die we na elke voorstelling de scène op reden en daar ‘foyertje’ mee speelden behoort definitief tot het verleden. Za 21/09/2002 was er een officiële (her)opening.

OTO speelt dus cultureel centrum en bouwt maar blijft sindsdien jaarlijks een volwassentheaterproductie brengen, daarnaast geven we mensen uit de regio alle steun om nieuwe producties op te zetten en aan het publiek te presenteren.

Daarnaast hopen we ook het aspect ‘vorming’ wat meer uit te breiden, het geven van cursussen regie, acteren, grime, decor, theatertechniek, … voor de aangesloten verenigingen van Open Doek (de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen) vinden wij een belangrijke meerwaarde. Dit gebeurt door professionele docenten en voor een zeer lage prijs. OTO beschikt met de infrastructuur van Het Bedrijf over een ideale plek om deze cursussen te laten doorgaan.

Tot slot is het belangrijk te herhalen dat alle werk binnen OTO wordt verzet door een klein ploegje van een achttal vrijwilligers, dat voor de eigen producties met een grote achterban wordt aangevuld.


SITEMAP

Programma
Tickets en reservaties
Eigen producties
Cafe Foyer
Sponsors
Contact
Varia

CONTACT

Het Bedrijf / OTO vzw
Leopold II laan 9 A
Oostduinkerke-Dorp
info@hetbedrijf.be
0494/604 136
© Copyright © 2012 - 2018 - Het Bedrijf. OTO. Alle rechten voorbehouden.